ГОСПОДИН ЙОРДАНОВ
специалист индивидуални отливки

Продукти


отливка

Индивидуалната отливка е важна част от слуховия апарат и има огромно значение за качеството на звука.

За какво е предназначена индивидуалната отливка?

Отливката отвежда звука от задушния слухов апарат в ухото на потребителя. Тя се прави от специален отпечатък, взет от ухото. Отливката държи здраво апарата на ухото и не му позволява да падне.

С добре направената отливка се избягва микрофонията (пищенето), тъй като тя затваря плътно ушния канал и не позволява на звука да се върне обратно. Въздушният отвор (вент) в отливката облекчава неприятното усещане за запушено ухо и чувството, че говорите носово.

Много е важно тръбичката, свързваща отливката със слуховия апарат, да е с точна дължина и да е чиста, здрава и мека. Ако тръбичката е твърде къса, то потребителят ще усеща некомфортно придърпване, ако е твърде дълга – ще бъде трудно апаратът да се задържи на ухото. Недобре отрязаната тръбичка може да се свие и да блокира минаването на звука. От голямо значение е отливката да се поддържа чиста и да се поставя правилно в ухото. Ако не е добре поставена, отливката може да нарани ушния канал или да се получи неприятната микрофония, в резултат на което потребителят може да се откаже да носи слуховия апарат.

Разновидности на индивидуалните отливки

стандартна отливка за слухов апарат
може да бъде: мека - силиконова, мека- фотополимерна, твърда-фотополимерна
Класически дизаин, много плътна,лесна за модифициране. Препоръчва се при голяма загуба на слуха, изработва се по вашия индивидуален отпечатък на ухото с желаната от вас мекота на материала. На всяка една отливка се поставя тръбичка, за твърдите отливки има специално рогче, което е свързващата част между тръбичката и отливката

стандартна отливка за слухов апарат стандартна отливка за слухов апарат

мини отливка за слухов апарат с нестандартна тръбичка /мека и твърда/
Обхваща половината част от ушната мида за по-голям комфорт на пациента. Препоръчва се при слаба загуба на слуха. Най-малката индивидуална отливка.Незабележима в ухото. Удобна за носене. Идеална за хора с по-висока степен на подвижност на външното ухо Когато е изработена с дълъг канал е подходяща при по-голяма степен на слухозагуба.

мини отливка за слухов апарат с нестандартна тръбичка мини отливка за слухов апарат с нестандартна тръбичка
мини отливка за слухов апарат с нестандартна тръбичка мини отливка за слухов апарат с нестандартна тръбичка

пръстеновидна /олекотена/ отливка за слухов апарат /мека и твърда/
Съвременен дизайн. Обединява в себе си две характеристики: много добра плътност и комфорт на носене. Лесна за модифициране.

пръстеновидна /олекотена/ отливка за слухов апарат - мека и твърда пръстеновидна /олекотена/ отливка за слухов апарат - мека и твърдапръстеновидна /олекотена/ отливка за слухов апарат - мека и твърда

сърповидна - вътреканална част и непълна прикрепяща част към ушната мида. Приляга добре в ухото, не изпада от ухото, лесна за поставяне.

сърповидна отливка

двуполюсна отливка за слухов апарат
Естетична, почти незабележима в ухото. Нетипичен, интересен дизайн, много добра плътност, лесна за поставяне.

двуполюсна отливка за слухов апарат

отливка без фиксираща част - най-малката индивидуална отливка, незабележима в ухото и удобна за носене. Идеална е за хора с по-висока степен на подвижност на външното ухо, когато е изработена с дълъг канал е подходяща при по-голяма степен на слухозагуба.

отливка без фиксираща част

отливка за джобен слухов апарат /мека и твърда/
Отливка, на която се поставя метален пръстен свързващ микрофона- говорител с апарата.

отливка за джобен слухов апарат - мека и твърда отливка за джобен слухов апарат - мека и твърда

тапи за уши (антифони) - тапи направени по вашия отпечатък на ухото, изолиращи шума в шумни пространсвва, предназначени за сън, за работа с повишен  шум на средата, изработват се със специална дръжка за лесно поставяне и махане, материала е мек и удобен, комфортни, недразнещи при употреба.

шумозаглушителни тапи за уши шумозаглушителни тапи за уши
шумозаглушителни тапи за уши шумозаглушителни тапи за уши

водоустойчиви тапи за уши - изработени според вашите индивидуални извивки на ушния канал,за да може ефективно да предпазва от проникването на вода в ушите ви, тяхното основно приложение е за плувци и са особено подходящи за хора с проблемни уши.

водоустоичиви тапи за уши

отливка за handsfree  - отливка подобряваща качеството на звука на вашия комуникационен приемник.

отливка за handsfree отливка за handsfree

отливки за индивидуални комуникационни накрайници - подходящи са за компании и фирми, при които на служителите им се налага дълготрайна употреба на слушалки служещи за предаване на информация като например,търговски представители,борсови служители,производствени мениджъри в заводи,полицаи и др. Тези накрайници се изработват по индивидуалния отпечатък на всеки клиент, за по- голямо удобство и по-качествено предаване на звука,този продукт може да се изработи за всеки вид слушалка.

отливки за индивидуални комуникационни накрайници отливки за индивидуални комуникационни накрайници
отливки за индивидуални комуникационни накрайници отливка за Bluetooth
отливки за индивидуални комуникационни накрайници

силиконово ухо макет - служещо за демонстрация на това как би изглеждал вашият слухов апарат и отливка на ухото ви, за медицински представители и дистрибутори.

силиконово ухо макет силиконово ухо макет

отливки за бебета - направени от най-мекия силикон за отливки, избор на богата гама цветове и допълнителни екстри към отливката /декоративни камъчета и др.

отливки за бебета отливки за бебета

тръбички за отливки - крива, права, пластмасово рогче.

тръбички за отливки

отливки за mini mound слухови апарати

mini mound

всички видове батерии и консумативи за слухови апарати

Силиконови шини за лечение на Бруксизъм

Бруксизъм означава скърцане- стискане със зъби, той причинява болки в зъбите, както и абразирането им. Обикновено това става по време на сън и затова, човек даже и не подозира за заболяването си. Стресът е една от основните причини до довеждане на това заболяване. Как да спре неприятното скърцане със зъбите? Единственото решение на този проблем е изработването на оклузални силиконови шини на принципа на боксьорските шини. Шините се изработват от специален мек силикон, който е тестван и е специално предназначен за тези цели, по ваш индивидуален отпечатък. Носят се по време на сън. С времето и при редовно носене на шините, бруксизмът започва да изчезва. Това е единствения начин за лекуване на тази болест. Силиконови шини за лечение на Бруксизъм